Het is al enige tijd geleden sinds onze laatste update. Helaas is de website enkele dagen uit de lucht geweest ivm technische problemen, maar inmiddels is deze weer volledig toegankelijk. Deze week wordt brace nummer 115 aangemeten en er is nog een groot aantal in bestelling. Wij zijn tot dusver erg tevreden met de resultaten van de FMF brace voor de kippenborst (carinatum).
Ook vanuit de verschillende andere landen komen positieve geluiden. Wij willen ook erg graag starten met de nieuwe Abramson operatietechniek voor de kippenborst. De instrumenten zijn al enige tijd aanwezig echter is het wachten nog op goedkeuring van deze set door de sterilisatiedienst.
In verband met de grote opkomst van patienten met een trechterborst is de wachtlijst voor een Nuss operatie momenteel relatief lang maar hier wordt, as we speak, aan gewerkt en de verwachting is dat deze wachtlijst per december/januari geleidelijk weggewerkt kan gaan worden.
Het pectus congres in Mainz is net achter de rug en in mei zal het jaarlijkse CWIG (Chest Wall International Group) congres in Hong Kong plaatsvinden, gezamenlijk met de ASCVTS (Asian Society for Cardiovascular and Thoracic Surgery).
Ook hier hopen wij weer veel nieuwe ontwikkelingen te horen en te delen