[justified_image_grid ids=619,617,618]

Sinds het nieuws van de vergoeding is het erg druk op het pectus spreekuur. Er werden veel nieuwe braces besteld. Momenteel dragen al 50 kinderen een brace en zijn er 65 in bestelling.
Dr. de Beer heeft het CWIG (Chest Wall International Group) congres in Aarhus (Denemarken) bezocht. Hier werden enkele nieuwe resultaten besproken. Kort daarna bezocht hij prof. Yuksel in Istanbul. Prof. Yuksel verricht als thoraxchirurg al geruime tijd verschillende operaties voor pectus carinatum en pectus excavatum. Samen met nog enkele andere thoraxchirurgen verrichtten zij 8 Nuss operaties (PE) en 4 Abramson operaties (PC) en er werd gesproken over complexe patienten. Dit soort meetings, waarbij men elkaars techniek en handigheden kan afkijken, levert altijd weer nieuwe inzichten op.

Inmiddels hebben wij extra instrumenten in huis zodat wij in staat zijn nog meer Nuss/Ravitch operaties op een dag te verrichten. Binnenkort verwachten wij ook de Abramson instrumentenset. Wij verwachten, naast de drukte van de braces, ook een drukke tijd voor de operaties. De wachtlijst is niet gering omdat de meeste jongeren in de zomervakantie geopereerd willen worden zodat zij voor het nieuwe schooljaar hersteld zijn. Helaas zijn er in de zomerperiode minder bedden en minder operatiekamers beschikbaar maar wij zullen ons best doen om iedereen zo spoedig mogelijk aan de beurt te laten komen.